Til forsiden  Sitemap  Tilfj til favoritter  Printvenlig udgave 

Spar penge med årskort til zoologisk have
Spar penge og oplev fordelene med et årskort til en af Danmarks zoologiske haver. Det giver bl.a. fri adgang til andre zoologiske haver og rabat på nogle af Danmarks mange attraktioner og seværdigheder.

Seværdigheder i Herning og det midtjyske område


Blichermuseet på herregården Herningsholm
På Blichermuseet kan du opleve Blichersamlingen, som fortæller historien om en af Danmarks største digtere gennem tiden. Museet er beliggende i et af herning-områdets ældste herregårde - Herregården Herningsholm, som er blevet restaureret og nu kan beskues fra nærmeste hold.

Viborgvej 76
7400 Herning
Tlf. 96 26 19 19
www.herningmuseum.dk

- - - - -

Brunkulslejrene i Søby - Søby Brunkulsmuseum
Museet giver en historisk gennemgang af brunkulsperioden fra 1940 til 1970. Museet skildrer arbejdsliv og dagligliv for de flere tusinde mennesker der boede i Søby. Området er meget naturskønt hvor de smukke brunkulssøer er et syn for sig.

Brunkulsvej 29, Søby
7400 Herning
Tlf. 97 14 75 29
www.brunkulsmuseum.dk

- - - - -

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Kunstmuseum med et bredt udvalg af malerier, akvareller, skulpturer, keramik, glasmalerier og mosaikker. Kunstmuseet rummer mere end 4000 værker af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt.

Birk Centerpark 1
7400 Herning
Tlf. 96 28 86 50
www.chpeamuseum.dk

- - - - -

Danmarks Fotomuseum
Museet er dedikeret til en af vor tids mest betydningsfulde opdagelser: Fotografiet og fotografiapparatet. Man kan følge kameraets udvikling helt fra 1839 og til idag. Herning Fotomuseum huser også et stort fotogalleri hvor der løbende er fotoudstillinger med både nationale og internationale fotografer.

Museumsgade 28
7400 Herning  
Tlf. 97 22 53 22
www.fotomuseum.dk

- - - - -

Elia - Skulptur ved Herning Kunstmuseum af Ingvar Cronhammar.
Elia er et imponerende syn. Det enorme kunstværk har en diameter på 60 meter, og de fire søjler rækker 32 meter op i luften. Cirka 11 meter oppe, på toppen af kuplen, får man et fantastisk udsyn over Herning-området. Er man heldig kan man endda se Elia i udbrud. Udbruddet sker på tilfældige tidspunkter indenfor en 18 døgns periode, og består af en enorm gasflamme, som skydes op fra det indre af Elia. Gasflammen er cirka en meter i diameter og når mere end 8 meter op i luften mellem søjlerne.

Birk Centerpark 15
7400 Herning
www.elia.dk

- - - - -

Herning Kunstmuseum
Oplev Herning Kunstmuseum og gå en tur i De Geometriske haver og skulpturparken. Museet råder over en af Danmarks største moderne kunstsamlinger, som består af både nationale og internationale kunstværker.

Birk Centerpark 3
7400 Herning
Tlf. 97 12 10 33
www.herningkunstmuseum.dk

- - - - -

Himmelbjerget
Himmelbjerget er en 147 meter høj bakke beliggende mellem Ry og Silkeborg øst for Herning. Himmelbjerget er et af Danmarks højeste punkter og giver en imponerende udsigt over det smukke område omkring søerne. Man kan enten køre til Himmelbjerget, men ønsker man at se den flotte natur, kan det anbefales at tage en af rutebådene, som i sommerperioden jævnligt sejler fra Silkeborg og Ry, til bunden af Himmelbjerget. Herfra er der en flot vandretur i lyngbakkerne op til toppen af Himmelbjergtårnet.

Himmelbjergvej 20
8680 Ry
www.himmelbjerget.dk

- - - - -

Hjerl Hede Frilandsmuseum
Oplev historien i en autentisk landsby med mere end 50 forskellige bygninger og værksteder. Du kan opleve møller, mejeri, bageri, skole, dampsavværk, mosebrug, købmandshandel, stenalderboplads og meget mere. Museet viser hvordan en typisk dansk landsby udviklede sig fra 1500-tallet til ca. 1900. Til december kan man desuden opleve julen og alle dens hyggelige traditioner og forberedelser på museet.

Hjerl Hedevej 14
7830 Vinderup
Tlf. 97 44 80 60
www.hjerlhede.dk

- - - - -

Jyllands Park Zoo
Jyllands Parl Zoo er den lokale zoologiske have med fokus på især børnefamilierne. Haven er indrettet så børnene kan boltre sig i tivoli, store legepladser, komme tæt på dyrene, eller endda lege og klappe med gederne i den store gedestald.

Jyllands Park Zoo har over 500 dyr fra alverdens lande, hvor løver, giraffer, søløver og aber skiller sig ud.

Haunstrupvej 13
6920 Videbæk
Tlf. 97 16 61 20
www.jyllandsparkzoo.dk

- - - - -

LEGOLAND
Forlystelsespark og udendørsudstilling med huse, vartegn og landskaber fra hele verden bygget i legoklodser. Parken indeholder forskellige temaområder hvor man kan opleve fx DUPLO Land for de mindste børn, Piratland, Knights Kingdom, LEGO city og meget mere.

Legoland tilbyder oplevelser og underholdning for hele familien, og er perfekt til en dag i hyggeligt samvær.

Nordmarksvej 9
7190 Billund
Tlf. 75 33 13 33
www.legoland.dk

- - - - -

Løveparken Givskud Zoo
Oplev vilde dyr og naturområder i Givskud Zoo. I kan komme helt tæt på dyrene ved at gå rundt i safariparken, eller ved at køre rundt i de store områder, hvor dyrene går vildt. Givskud Zoo har op mod 80 forskelige dyrearter, hvor specielt løverne er en attraktion. Her kan man køre i bil eller bus inde hos løverne og være heldig at opleve dem helt tæt på. Løveparken er et sikkert hit for ungerne.

Løveparkvej 3, Givskud
7323 Give
Tlf. 75 73 02 22
www.givskudzoo.dk

- - - - -

Museet Regionshospitalet Herning
Museet på sygehuset fortæller historien omkring Herning Sygehus, helt fra starten i 1876. På museet kan der desuden ses forskellige genstande fra Hospitalets historie, og beskrivelser af deres funktion og brug på Herning Sygehus. 

Gl. Landevej 61
Indgang J
7400 Herning
Tlf. 99 27 27 50
www.sygehusmuseum.dk


- - - - -

Skjern Å Kanofart
En kanotur på Skjern Å er en naturoplevelse for hele familien. Hvad enten man vil sejle en dag eller en uge, er der smukke oplevelser forude og masser af fred og harmoni. Langs ruten kan man nyde medbragt mad eller overnatte på en af rastepladserne på bredden.

Vester Møllevej 7
7323 Give
Tlf. 75 73 60 01
www.sk-kano.dk
Foreslå link    |    Sitemap    |    Annoncesalg    |    Om HerningGuiden.dk   Omalt.dk - en side om en masse forskelligt

Copyright © 2006-2011, HerningGuiden.dk  |  Disclaimer  |  Cookies